Amsterdam – Prins Hendrikkade

Prins Hendrikkade Amsterdam

PSC150

2018

In mei 2018, aan de Prins Hendrikkade in het centrum van Amsterdam, werden nieuwe groeiplaatsen ingericht voor nieuwe iepen.

De leeflaag is opgebouwd uit boomaarde. Om het draagvermogen van de grond te vergroten is de Permavoid® Sandwich Constructie 150 gebruikt. Hierdoor is het mogelijk om de bestrating te belasten met zwaardere onderhuismaterialen en is het geen probleem als de brandweer er overheen moet rijden. De units zijn gevuld met de toplaag van een rijke biologische bosgrond om de kwaliteit van de bodem te verhogen. Tegelijkertijd zorgt de Permavoid® Sandwich Constructie 150 voor een luchtlaag onder de verharding waardoor er een natuurlijke aanvoer van zuurstof in de bodem ontstaat.

Na een extreem droge zomer waren we aangenaam verrast hoe gezond de iepen erbij stonden. Aan de bladbezetting, bladgrootte en bladkleur is niet af te zien dat de bomen er nog maar kort staan. De bomen bevinden zich uiteraard in een situatie met een hoge grondwaterstand, maar de groeiplaats van de bomen geeft geen reden voor stress in de boom en zorgt voor 100% groeigarantie.